A KOLOZSI JÓZSEF KFT. HONLAP ÁLTALÁNOS ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Hatályos: 2024.05.01





Miért készítettük ezt a tájékoztatót?

A Kolozsi József Kft. mint Adatkezelő, személyes adatok kezelését az Érintettek jogainak tiszteletben tartásával, valamint a jogszabályi (különösen az általános adatvédelmi rendelet, röviden GDPR) kötelezettségnek teljesítésével kívánja tenni. A Kolozsi József Kft. fontosnak tartja azt is, hogy kötelezettségeinek megfelelően bemutassa az Érintetteknek az adatkezelési tevékenysége során a tudomására jutott személyes adatok kezelését, annak legfontosabb jellemzőit.

Ki kezeli személyes adatait?

A személyes adatait a Kolozsi József Kft. kezeli, a kapcsolattartás lehetőségei: Postai cím: 5650 Mezőberény, Hajnal u. 2-4.
Webcím: http://www.kolotech.hu/
E-mail cím: info@kolotech.hu
Telefonszám: +36 30 582 9933

Sütik (cookie) kezelése:

A Kolozsi József Kft. weboldala sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése céljából. A sütikről szóló részletes tájékoztató külön jelenik meg a honlapra lépéskor.

Sütik, azaz a Cookie-ról:

Amikor egy látogató a meglátogatja az oldalunkat, akkor egy apró file, ú.n. süti, vagy cookie kerül a számítógépére. A süti, vagy a cookie elnevezés ugyanazt a kis állományt jelenti, amit továbbiakban süti-nek nevezzük.

A sütik céljai:

- Megkönnyíti az oldalunk használatát. Rögzíti a látogatónk böngésző beállításait, használati szokásait. - Információt gyűjtenek például arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, az oldalunkon melyik lapokat látogatják a leggyakrabban

A működéshez szigorúan szükséges (elengedhetetlen) cookie-k:

Ezek a cookie-k a weboldal használatához nélkülözhetetlenek és lehetővé teszik a weboldal alapvető funkcióinak használatát. Ezek hiányába az oldal számos funkciója nem lesz elérhető az Ön számára. Az Adatkezelés jogalapja az Adatkezelő jogos érdeke (GDPR 6. cikk (1) f)).

A felhasználói élmény javítását szolgáló (beállítások) cookie-k:

Ezek a cookie-k információkat gyűjtenek a felhasználó weboldal használatáról, például, hogy mely oldalakat látogatja leggyakrabban, vagy milyen hibaüzenetet kap a weboldalról. A cookie-k nem gyűjtenek a látogatót azonosító információkat, vagyis teljesen általános, névtelen információkkal dolgoznak. Az ezekből nyert adatok a weboldal teljesítményének javítására kerülnek felhasználásra.
Az Adatkezelés jogalapja az Érintett hozzájárulása (GDPR 6. cikk (1) a)).

A statisztikai célú cookie-k:

Az adatok névtelen formában való gyűjtésén és jelentésén keresztül a statisztikai sütik segítenek a weboldal tulajdonosának abban, hogy megértse, hogyan lépnek interakcióba a látogatók a weboldallal.
Az Adatkezelés jogalapja az Érintett hozzájárulása (GDPR 6. cikk (1) a)).

A marketing célú cookie-k:

A marketingsütiket a látogatók weboldal-tevékenységének nyomon követésére használjuk. A cél az, hogy releváns hirdetéseket tegyünk közzé az egyéni felhasználók számára, valamint aktivitásra buzdítsuk őket, ez pedig még értékesebbé teszi weboldalunkat a tartalmakat közzétevő- és harmadik fél hirdetők számára.
Az Adatkezelés jogalapja az Érintett hozzájárulása (GDPR 6. cikk (1) a)). Amennyiben Ön nem fogadja el a cookie-k használatát, akkor bizonyos funkciók nem lesznek elérhetőek az Ön számára.

Hogyan tudom megtiltani a cookie-k gépemre történő települését, illetve hogyan tudom azokat törölni?

Önnek lehetősége van a weboldalon a használt sütik beállítására az ott elhelyezett sütikezelőn keresztül. A sütikezelőben Ön beállíthatja, hogy mely típusú cookie-k elfogadását engedélyezi és melyekét nem.
Ezeken túl jó ha tudja, hogy az internetes böngészők többsége alapbeállításként elfogadja és engedélyezi a cookie-k elhelyezését és használatát.
Ugyanakkor a böngésző megfelelő beállításaival is visszautasíthatóak a cookie-k, működésük korlátozható, illetve letiltható, valamint a már eltárolt cookie-k törölhetők. Az egyes böngészők szolgáltatói támogatást nyújtanak cookie-k működéséhez szükséges beállításokról. Az előbbi információk megtalálhatóak a böngészők „súgó” menüpontja alatt is.
A legnépszerűbb böngészőkben a sütiket az alábbiak szerint törölheti, illetve a sütibeállításairól az alábbi linkeken tájékozódhat:

Google Chrome

A sütik törléséhez böngészője címsorába üsse be ezt a címet: chrome://settings/siteData. Így eljut a böngészőben tárolt cookie-k megtekintéséhez. A megjelenő ablakban egyenként, vagy az összes cookie-t törölheti. További információt a böngészőben való sütibeállításokról itt talál: https://support.google.com/accounts/answer/61416.

Mozilla Firefox

Böngésző címsorába üsse be a about:preferences#privacy-t. Az Adatvédelem menüponthoz jut, ahonnan a tárolt cookie-k megtekintéséhez, törléséhez az „eltávolítani az egyes sütiket” linkre kell kattintania. További információt a böngészőben való sütibeállításokról itt talál: https://support.mozilla.org/hu/kb/sutik-informacio-amelyet-weboldalak-tarolnak-szami.

Internet Explorer

A böngésző jobb oldalán kattintson a fogaskerék ikonra, a lenyíló menüből válassza a „Biztonság” menüt, majd a megjelenő opciók közül a “Böngészési előzmények törlése” lehetőséget. A megjelenő ablakban jelölje ki a “Cookie-k és webhelyadatok” négyzetet és az ablak alján kattintson “Törlés” gombra. További információt a böngészőben való sütibeállításokról itt talál: https://support.microsoft.com/hu-hu/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies.

Microsoft Edge

A böngésző jobb oldalán kattintson a „Beállítások” menüpontra, azon belül pedig a „Sütik és webhely engedélyek”, majd a „Sütik és webhelyadatok kezelése és törlése” gombra, vagy a böngészője címsorába üsse be az alábbi címe: edge://settings/content/cookies. Itt a „Letiltás” gombra kattintva letilthatja valamennyi, az online áruház által használt sütit. További információt a böngészőben való sütibeállításokról itt talál: https://support.microsoft.com/hu-hu/help/4468242/microsoft-edge-browsing-data-and-privacy.

Opera

A böngésző jobb oldalán kattintson a Beállítások ikonra, vagy írja be a böngésző címsorába ezt a címet: opera://settings. Ezt követően a megjelenő lapon a jobb oldali menüben kattintson az „Adatvédelem és biztonság” lehetőségre. Itt válassza ki a „Sütik és egyéb webhelyadatok” opciót. Az összes cookie kikapcsolásához, kattintson „Az összes cookie letiltása” lehetőségre. Dönthet úgy, hogy csak a harmadik féltől származó cookie-kat kapcsolja ki („Harmadik féltől származó cookie-k letiltása”), vagy beállíthatja, hogy a külső sütik privát böngészés esetén ne lépjenek működésbe („Külső sütik blokkolása privát módban”). További információt a böngészőben való sütibeállításokról itt talál: https://help.opera.com/en/latest/web-preferences/#cookies.

Safari

A böngészőben válassza a Safari > Beállítások lehetőséget, majd kattintson az Adatvédelem elemre, ezt követően pedig a „Webhelyadatok kezelése” opcióra. Válasszon ki egy (így az online.auchan.hu oldalt) vagy több webhelyet, majd kattintson az „Eltávolítás” vagy az „Összes eltávolítása+ lehetőségre. További információt a böngészőben való sütibeállításokról itt talál: https://support.apple.com/hu-hu/guide/safari/sfri11471/mac. A honlap böngészése során technikai információk is rögzítésre kerülnek (például log fájlok formájában, melyek tartalmazzák a felhasználó IP-címét, az oldallátogatás időpontját, a meglátogatott oldal(ak) URL-címét), amelyek személyes azonosításra nem használhatók, de statisztikai célokat szolgálnak.

Kinek az adatait kezeljük?

Az ADATKEZELŐ megjelölt http://www.kolotech.hu/ honlapra látogató személyek adatait kezeli.
Az adatkezelések alapadatai:
Az Adatkezelő jelenleg nem alkalmaz sütiket a weboldalán.

1. Ajánlatkérés


Célja: A honlap látogatója számára üzenetküldési lehetőség biztosítása.
Jogalapja: A GDPR 6. cikk (1) a) Az érintett hozzájárulásán alapul.
Jellege: Automatizált és manuális
Kezelt adatok: Név, email cím, üzenet
Időtartama: Az üzenet kezelési folyamatának befejezéséig.
Érintettek köre: A honlapra látogató természetes személyek
Adatok forrása: A honlapra látogató személyek
Adatfeldolgozó(k):
Adatai:-
Tevékenység: Tárhelyüzemeltető, Honlapfejlesztő
Adattovábbítás címzettje(i):
Adatai:-
Tevékenység:-
Kapcsolódó érintetti jogok: Tájékoztatáshoz való jog, Hozzáférési jog, Helyesbítéshez való jog, Törléshez való jog, Korlátozáshoz való jog, Adathordozhatósághoz való jog, Az érintett bármikor visszavonhatja a hozzájárulását.

2. Közösségi oldalakon történő jelenlét és marketing


Célja: Marketing
Jogalapja: A GDPR 6. cikk (1) a) Az érintett hozzájárulásán alapul.
Jellege: Automatizált
Kezelt adatok: Az Adatkezelő profil oldalára látogató publikus neve, fotója, e-mail címe, közösségi oldalon küldött üzenete, értékelése
Időtartama: Az érintett kérésére törlésig
Érintettek köre: Az Adatkezelő honlapjára látogatók.
Adatok forrása: A honlapra látogató személyek
Adatfeldolgozó(k):
Adatai:-
Tevékenység:-
Közös adatkezelő:
Adatai: Meta Platforms Ireland Ltd. (4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2 Ireland)
Kapcsolatfelvétel az adatvédelmi tisztviselővel: https://www.facebook.com/help/contact/540977946302970
Tevékenység: Közösségi profilok üzemeltetője
Adattovábbítás címzettje(i):
Adatai:-
Tevékenység:-
Kapcsolódó érintetti jogok: Tájékoztatáshoz való jog, Hozzáférési jog, Helyesbítéshez való jog, Törléshez való jog, Korlátozáshoz való jog, Adathordozhatósághoz való jog - Az érintett bármikor visszavonhatja a hozzájárulását.


3. Érintetti kérelmek, panaszok nyilvántartása


Célja: Nyilvántartás az adatkezelésekkel kapcsolatos panaszokról, kérelmekről az érintettek való kapcsolattartás
Jogalapja: A GDPR 6. cikk (1) c) Az adatkezelő jogi kötelezettségének teljesítéséhez szükséges
Jellege: Automatizált és manuális
Kezelt adatok: Azonosító adat, kapcsolattartói adat
Időtartama: 5 év vagy a jogvita lezárásáig
Érintettek köre: Érintett, panaszos
Adatok forrása: Érintett, panaszos
Adatfeldolgozó(k):
Adatai:-
Tevékenység:-
Adattovábbítás címzettje(i):
Adatai:-
Tevékenység:- Kapcsolódó érintetti jogok: Tájékoztatáshoz való jog, Hozzáférési jog, Helyesbítéshez való jog, Törléshez való jog, Korlátozáshoz való jog,
Amennyiben nem adja meg a szükséges adatait az adatkezelő nem tudja biztosítani jogszabályi kötelezettségeinek teljesítését.

4. Értesítés adatvédelmi incidensről


Célja: Az adatvédelmi incidens megtörténtéről való tájékoztatás, kapcsolattartás
Jogalapja: A GDPR 6. cikk (1) c) Az adatkezelő jogi kötelezettségének teljesítéséhez szükséges
Jellege: Automatizált és manuális
Kezelt adatok: Azonosító adat, kapcsolattartói adat
Időtartama: 5 év vagy a jogvita lezárásáig
Érintettek köre: Érintett személyek
Adatok forrása: Érintett személyek
Adatfeldolgozó(k):
Adatai:-
Tevékenység:-
Adattovábbítás címzettje(i):
Adatai:-
Tevékenység:-
Kapcsolódó érintetti jogok: Tájékoztatáshoz való jog, Hozzáférési jog, Helyesbítéshez való jog, Törléshez való jog, Korlátozáshoz való jog,
Amennyiben nem adja meg a szükséges adatait az adatkezelő nem tudja biztosítani jogszabályi kötelezettségeinek teljesítését.

Milyen elveket tartunk fontosnak az adataid kezelése során?

A személyes adatok kezelését a hatályos jogi szabályozás alapján végezzük.
Adatai:-
Tevékenység:-Az Adatkezelő csak az egyedi adatkezelések körében meghatározott személyes adatokat kezel.
Adatai:-
Tevékenység:-A megadott, személyes adatok biztonságát minden szükséges technikai és szervezési intézkedéssel megvédi.
Adatai:-
Tevékenység:-Különösen nagy figyelmet fordít a személyes adatok bizalmasságának, sértetlenségének és rendelkezésre állásának biztosítására.
Adatai:-
Tevékenység:-A személyes adatok valódiságáért és pontosságért az ön által történt megadás után az Adatkezelő felel.
Adatai:-
Tevékenység:-Azokat a kifejezéseket, amit ebben a tájékoztatóban használunk az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény értelmező rendelkezései között meghatározott fogalmak szerint értelmezzük.

Milyen jogai vannak az Adatkezelő által kezelt személyes adataival kapcsolatban?


Adatai:-
Tevékenység:-Az Adatkezelő biztosítja, hogy az Érintettek a GDPR rendeletben meghatározott jogaikat gyakorolni tudják. Ezen jogok gyakorlására irányuló kérelmet az Adatkezelő nem tagadhatja meg, kivéve, ha bizonyítja, hogy az Érintettet nem áll módjában azonosítani. Az Érintettnek ezért, kérelme teljesítéséhez, szükséges magát azonosítani.

Az Adatkezelő a kérelmet késedelem nélkül, de maximum a beérkezéstől számított 1 hónapon belül köteles teljesíteni, illetve tájékoztatni az Érintettet a teljesítés esetleges akadályairól, vagy késedelméről. Ebben az esetben a határidő további 2 hónappal meghosszabbítható, azzal, hogy a meghosszabbításról és annak okáról az Érintett 1 hónapon belül értesül.
Az Érintett kérelmét az Adatkezelő olyan formában válaszolja meg, ahogyan az érkezett. Az Érintettnek lehetősége van elektronikusan is benyújtani a kérelmét, amely esetben a választ is elektronikusan kapja meg, kivéve, ha kifejezetten másként rendelkezik.
Az Érintetti jogok biztosítása érdekében ezen tájékoztatóban szereplő jogok díjmentesen gyakorolhatóak.
Ha és amennyiben a kért intézkedés, tájékoztatás túlzó, vagy nyilvánvalóan alaptalan az Adatkezelő észszerű összeget számíthat fel a teljesítésért (különös tekintettel a túlzó kérelmek megnövekedett adminisztratív költségeinek fedezése végett), vagy megtagadhatja a kérelem alapján történő intézkedést. Ilyen esetben az Adatkezelő indokolási kötelezettséggel tartozik az Érintett felé.
Ilyen esetben az Adatkezelő indokolási kötelezettséggel tartozik az Érintett felé.
A jogszabályoknak megfelelve az Érintettek az alábbi jogaikat gyakorolhatják:
a.) Az adatkezelés teljes tartama alatt az Érintett jogosult a megadott elérhetőségeken tájékoztatást és hozzáférést kérni az Adatkezelő által kezelt személyes adatokról, valamint az adatkezelés jellemzőiről, különösen:
- az Adatkezelő és kapcsolattartójának kilétéről, elérhetőségeiről, amennyiben adatvédelmi tisztviselőt alkalmaz az Adatkezelő, annak elérhetőségeiről,
- az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról,
- az adatfeldolgozó nevéről, címéről, az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, amennyiben adatfeldolgozó igénybevételére kerül sor,
- az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről, amennyiben adattovábbításra kerül sor,
- az esetlegesen bekövetkezett adatvédelmi incidensről.
b.) Az Érintett jogosult kérelmezni személyes adatainak helyesbítését, változtatását. Amennyiben az adatai megváltoztak, vagy nem pontosak, akkor kérelmére - a személyes adatok kezelésének ideje alatt - bármikor módosítja azokat az Adatkezelő. Ezt az igényét a megadott elérhetőségeinken keresztül kérheti.
c.) Az Érintett bármikor visszavonhatja hozzájárulását és kérheti, hogy adatait törölje az Adatkezelő. Az Érintett személyes adatai abban az esetben is törlésre kerülnek, ha az adatok kezelése jogellenes, az adatkezelés célja megszűnt, vagy az adatok tárolásának meghatározott határideje lejárt; illetve a bíróság vagy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság azt jogerősen elrendelte.
d.) Az Érintett kérelmére Adatkezelő korlátozza a személyes adatok kezelését:
- amennyiben az Érintett vitatja adatai pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy az Adatkezelő ellenőrizze a személyes adatok pontosságát
- amennyiben az adatkezelés jogellenes és az Érintett ellenzi adatainak törlését és ehelyett kéri azok korlátozását
- az Adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra az adatkezelés céljából, de az Érintett igényli azokat jogi igényének előterjesztéséhez, érvényesítésének vagy védelméhez
- amennyiben az Érintett tiltakozik az adatkezelés ellen, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az Adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az Érintett jogos indokaival szemben.
e.) az Érintett tiltakozhat személyes adatai kezelése ellen, ha adatainak kezelését az Adatkezelő saját vagy egy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges jogalapból kezeli. Ebben az esetben a személyes adatot nem kezelheti tovább az Adatkezelő, kivéve, ha bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az Érintett érdekeivel, jogaival és szabadságával szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.
f.) Amennyiben az adatkezelés hozzájáruláson alapul, vagy szerződés teljesítéséhez szükséges és az adatkezelés automatizált módon történik, vagyis az Érintettek adatait gépi nyilvántartással kezelik, az Érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, az általa az Adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja. Továbbá ezeket egy másik Adatkezelőnek továbbítsák anélkül, hogy ezt az Adatkezelő akadályozná. (Az Érintett adathordozhatósághoz való joga)

Az Érintett jogorvoslati lehetőségei?

A személyes adatainak kezelésével kapcsolatos vélt jogsérelem esetén panasszal élhet a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál, vagy az illetékes törvényszékhez (http://birosag.hu/torvenyszekek) fordulhat.
Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elérhetősége:
Cím: 1055 Budapest, Falk Miksa utca 9-11. Postai cím: 1363 Budapest, Pf.: 9.
Telefonszám: +36 1 391 1400, E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu